ONZE NIEUWE BOMEN

 
kastanje_vierkant.jpg

KASTANJE VAN
CAFÉ DE OUDE SLUIS

Deze prachtige kastanje sierde jarenlang het terras van Café de Oude Sluis in het hartje van historisch Delfshaven. Bewonderd door toeristen en geliefd door stamgasten die graag hun kopje koffie in de schaduw dronken. Totdat ie weg moest... De door zwammen aangetaste kastanjeboom was niet meer veilig en is in april 2019 op last van de gemeente gekapt.

ROBINIA.jpg

ROBINIA VAN
DE NIEUWE BINNENWEG

De Nieuwe Binnenweg - een van de drukste straten van Rotterdam, met haar onstuimige verkeer, drukke terrassen en grillige bomen. Een van deze bomen, een Robinia, moest helaas wijken voor al deze drukte. Hij was scheef gaan hangen en een gevaar voor het verkeer geworden.

linde.jpg

LINDEBOOM VAN
DE HEEMRAADSSINGEL

Een van de mooiste stukjes Rotterdam, de Heemraadsingel! Deze heerlijk geurende Lindeboom stond vlak aan de waterkant; als enige niet in het gelid in de strakke rij Platanen die er achter staat. Helaas moest hij in april 2019 worden gekapt vanwege houtrot.

 
 

Dit zijn er drie van onze nieuwe bomen, maar we hebben er nog veel meer! In april 2019 heeft Van Bomen maar liefst 25 gekapte Rotterdamse stadsbomen weten te redden van de versnipperaar. Deze bomen komen uit alle hoeken van Rotterdam. Houd onze facebook in de gaten voor meer updates!

 

ONZE ANDERE BOMEN

 
Beuk - Het stadshout van het Kralingse bos wordt happenplanken, kaasplanken, kruidenplankjes, broodplanken en wandplanken.

BEUK
KRALINGSE BOS

Deze beuk is een van de vele majeustueze bomen uit het Kralingse bos. Moest met spoed worden gekapt wegens een mysterieuze leidingbreuk onder de boom. Gemeente Rotterdam noch waterbedrijven wisten van het bestaan van deze leiding, maar toch stond de beuk met natte voeten. De hele operatie werd op de voet gevolgd door het nieuws.

Eik - het stadshout van Landgoed de Tempel wordt happenplanken, hapjesplanken, kaasplanken, broodplanken en wandplanken.

EIK
LANDGOED DE TEMPEL

Landgoed de Tempel is een uniek stukje Rotterdam: een monumentale barokke villa net ten noorden van Overschie, omringd door eeuwenoud bos. Het Landgoed is zelfs trotse eigenaar van de oudste eik van Rotterdam. Een van de andere oude eiken is vorig jaar echter aan het wankelen gebracht door een storm en moest worden gerooid. Prachtig eikenhout met een foutvrije tekening ligt nu klaar voor een nieuw leven.

Esdoorn - Het stadshout van het Erasmus MC wordt happenplanken, hapjesplanken, kaasplanken en broodplanken

ESDOORN
ERASMUS MC

Deze esdoorn is altijd de enige boom geweest op het terrein van het Erasmus MC. Het ziekenhuis wordt komende jaren volledig gesloopt en vervangen door nieuwbouw.  Daarbij moest ook deze eenzame esdoorn wijken. Gelukkig krijgen de patiënten er meer groen voor terug: bij de nieuwbouw worden tientallen bomen aangeplant. Mooi om naar uit te kijken.

 
Plataan - het stadshout van de Coolsingel wordt happenplank, hapjesplank, kaasplank en broodplank

PLATAAN
COOLSINGEL

Deze boom stond aan een van de bekendste straten van Rotterdam. Geen Rotterdammer die de Coolsingel niet eindeloos vaak is overgestoken. Toeristen kennen dit gebied als ‘the cool district.’ En cool is het stads-centrum van Rotterdam absoluut. Zeker als straks de herinrichting van de Coolsingel is afgerond. De kap van enkele platanen was de aftrap van de veranderingen.

Els - Dit stadshout wordt hapjesplank, happenplank, kaasplank en broodplank

ELS
CALLUNAPAD OMMOORD

Deze els heeft zijn leven doorgebracht op het Callunapad in het Ommoordse Veld bij Prins Alexander. Tijdens een flinke storm is hij omgewaaid. Zo vlak langs de Rotte moet de els een uitzicht hebben gehad waar menigeen Rotterdammers jaloers op zouden zijn.