ONZE BOMEN

 
Beuk - Het stadshout van het Kralingse bos wordt happenplanken, kaasplanken, kruidenplankjes, broodplanken en wandplanken.

BEUK
KRALINGSE BOS

Deze beuk is een van de vele majeustueze bomen uit het Kralingse bos. Moest met spoed worden gekapt wegens een mysterieuze leidingbreuk onder de boom. Gemeente Rotterdam noch waterbedrijven wisten van het bestaan van deze leiding, maar toch stond de beuk met natte voeten. De hele operatie werd op de voet gevolgd door het nieuws.

Eik - het stadshout van Landgoed de Tempel wordt happenplanken, hapjesplanken, kaasplanken, broodplanken en wandplanken.

EIK
LANDGOED DE TEMPEL

Landgoed de Tempel is een uniek stukje Rotterdam: een monumentale barokke villa net ten noorden van Overschie, omringd door eeuwenoud bos. Het Landgoed is zelfs trotse eigenaar van de oudste eik van Rotterdam. Een van de andere oude eiken is vorig jaar echter aan het wankelen gebracht door een storm en moest worden gerooid. Prachtig eikenhout met een foutvrije tekening ligt nu klaar voor een nieuw leven.

Esdoorn - Het stadshout van het Erasmus MC wordt happenplanken, hapjesplanken, kaasplanken en broodplanken

ESDOORN
ERASMUS MC

Deze esdoorn was de enige boom op het hele terrein van het Erasmus MC. Het ziekenhuis wordt komende jaren volledig gesloopt en vervangen door nieuwbouw. In alle jaren dat het Erasmus heeft gestaan, hebben patiënten slechts kunnen genieten van 1 enkele boom. En ook deze heeft nu moeten wijken voor het sloopgevaar. Gelukkig wordt het hout herbestemd tot allerlei mooie stadshout-producten.

 
Plataan - het stadshout van de Coolsingel wordt happenplank, hapjesplank, kaasplank en broodplank

PLATAAN
COOLSINGEL

Deze boom stond aan een van de bekendste straten van Rotterdam. Geen Rotterdammer die de Coolsingel niet eindeloos vaak is overgestoken. Toeristen kennen dit gebied als ‘the cool district.’ En cool is het stads-centrum van Rotterdam absoluut. Zeker als straks de herinrichting van de Coolsingel is afgerond. De kap van enkele platanen was de aftrap van de veranderingen.

Els - Dit stadshout wordt hapjesplank, happenplank, kaasplank en broodplank

ELS
CALLUNAPAD OMMOORD

Deze els heeft zijn leven doorgebracht op het Callunapad in het Ommoordse Veld bij Prins Alexander. Tijdens een flinke storm is hij omgewaaid. Zo vlak langs de Rotte moet de els een uitzicht hebben gehad waar menigeen Rotterdammers jaloers op zouden zijn.