ONZE BOMEN

 
kastanje_vierkant.jpg

KASTANJE
CAFÉ DE OUDE SLUIS

Deze prachtige kastanje sierde jarenlang het terras van Café de Oude Sluis in het hartje van historisch Delfshaven. Bewonderd door toeristen en geliefd door stamgasten die graag hun kopje koffie in de schaduw dronken. Totdat ie weg moest... De door zwammen aangetaste kastanjeboom was niet meer veilig en is in april 2019 op last van de gemeente gekapt.

Tweede leven: boomstamschijven

ROBINIA.jpg

ROBINIA
NIEUWE BINNENWEG

De Nieuwe Binnenweg - een van de drukste straten van Rotterdam, met haar onstuimige verkeer, drukke terrassen en grillige bomen. Een van deze bomen, een Robinia, moest helaas wijken voor al deze drukte. Hij was scheef gaan hangen en een gevaar voor het verkeer geworden.

Tweede leven: snijplanken (binnenkort verkrijgbaar) en boomschorsplanken

Beuk - Het stadshout van het Kralingse bos wordt happenplanken, kaasplanken, kruidenplankjes, broodplanken en wandplanken.

BEUK
KRALINGSE BOS

Deze beuk is een van de vele majeustueze bomen uit het Kralingse bos. Moest met spoed worden gekapt wegens een mysterieuze leidingbreuk onder de boom. Gemeente Rotterdam noch waterbedrijven wisten van het bestaan van deze leiding, maar toch stond de beuk met natte voeten. De hele operatie werd op de voet gevolgd door het nieuws.

WhatsApp+Image+2019-08-26+at+12.29.19.jpg

ES
EUROMASTPARK

In de schaduw van de Euromast heeft deze Es veel bezoekers voorbij zien komen. Decennialang flankeerde hij het fietspad aan de Baden Powellaan; een rij mooie oude bomen die de zichtlijn naar de Maas versterken. Een honingzwam aan de stamvoet van de Es tastte hem echter dusdanig aan dat kap nodig was.

Tweede leven: snijplank en boomschorsplanken

linde.jpg

LINDE
HEEMRAADSSINGEL

Een van de mooiste stukjes Rotterdam, de Heemraadsingel! Deze heerlijk geurende Lindeboom stond vlak aan de waterkant; als enige niet in het gelid in de strakke rij Platanen die er achter staat. Helaas moest hij in april 2019 worden gekapt vanwege houtrot.

Tweede leven: boomschorsplanken

Els - Dit stadshout wordt hapjesplank, happenplank, kaasplank en broodplank

ESDOORN
ERASMUS MC

Deze esdoorn is altijd de enige boom geweest op het terrein van het Erasmus MC. Het ziekenhuis wordt komende jaren volledig gesloopt en vervangen door nieuwbouw.  Daarbij moest ook deze eenzame esdoorn wijken. Gelukkig krijgen de patiënten er meer groen voor terug: bij de nieuwbouw worden tientallen bomen aangeplant. Mooi om naar uit te kijken.

Coolsingel-03-foto-MennoBouma-1200x630.jpg

PLATAAN
COOLSINGEL

Deze boom stond aan een van de bekendste straten van Rotterdam. Geen Rotterdammer die de Coolsingel niet eindeloos vaak is overgestoken. Toeristen kennen dit gebied als ‘the cool district.’ En cool is het stadscentrum van Rotterdam absoluut. Zeker als straks de herinrichting van de Coolsingel is afgerond. De kap van enkele platanen was de aftrap van de veranderingen.

Tweede leven: snijplank

364604_landgoedtempel5.jpg

EIK
LANDGOED DE TEMPEL

Landgoed de Tempel is een uniek stukje Rotterdam: een monumentale barokke villa net ten noorden van Overschie, omringd door eeuwenoud bos. Het landgoed is zelfs trotse eigenaar van de oudste eik van Rotterdam. Een van de andere oude eiken is vorig jaar echter aan het wankelen gebracht door een storm en moest worden gerooid.

Tweede leven: tafel, boomschorsplanken, snijplank

IMG_20190414_155957.jpg

ESDOORN
EUROMASTPARK

In de schaduw van de Euromast heeft deze Esdoorn veel bezoekers voorbij zien komen. Decennialang flankeerde hij het fietspad aan de Baden Powellaan; een rij mooie oude bomen die de zichtlijn naar de Maas versterken. De Esdoorn was echter langzaam scheef gaan hangen; geen fraai gezicht natuurlijk maar ook gevaarlijk. Kap was helaas de enige oplossing. 

 
 

Dit zijn er drie van onze nieuwe bomen, maar we hebben er nog veel meer! In april 2019 heeft Van Bomen maar liefst 25 gekapte Rotterdamse stadsbomen weten te redden van de versnipperaar. Deze bomen komen uit alle hoeken van Rotterdam. Houd onze facebook in de gaten voor meer updates!